Skip to main content

❤️ De zomerperiode is aangebroken. Een periode van mooie vakanties en prachtige bruiloften. Trouwen is in o.a. de Marokkaanse gemeenschap een belangrijke gebeurtenis, de samenkomst van families, de vrouw die haar droombeeld in vervulling ziet gaan met de man die haar op handen draagt en ervoor kiest om haar op een halal wijze in zijn leven te hebben. Zegeningen en vreugde alom. Als het goed gaat.

👉🏼 In de praktijk zien we helaas alleen dat dit niet altijd zo gaat. Vandaag bespreken we het taboe van de Lege Belofte:

Er zijn helaas mannen die spelen met de wetenschap dat trouwen een belangrijke stap is voor een Islamitische vrouw en inspelen op deze behoefte.

Door gouden bergen te beloven, valse woorden te gebruiken: “je bent de enige. De ware. Zo bijzonder. Ooit zullen we samen zijn, maar nu is het nog moeilijk want [voer hier een excuus in]“. Ze begint gevoelens te ontwikkelen, hierdoor bindt hij haar op een gevaarlijke manier aan zich. Want stukje voor stukje verlegt ze haar grenzen. Hij is toch de ware, wat kan er misgaan? 😍 Totdat hij krijgt wat hij wil en haar verlaat, om weer op zoek te gaan naar het volgende seksuele avontuur. En zij blijft achter in een spoor van vernieling en mag de scherven van een toxic relatie opruimen.

Ja, ze zijn sluw en behendig in het manipuleren van vrouwen. Dat is hoe dit soort players zich vol charmes, complimenten en “serieuze” intenties storten op een vrouw. Met de lege belofte van een huwelijk, die nooit wordt waargemaakt. Ook dit is een vorm van emotionele mishandeling: spelen met iemands gevoelens.

Lieve dames, blijf wakker en let op daden, niet op woorden. Laat je niets wijsmaken of inspelen op je gevoelens. Blijf bij je normen en waarden en wees je bewust van de rode vlaggen van deze mannen. Te charmant, te goed met woorden en te smooth? Lege beloftes? Luister naar je intuïtie en ren voor vaderland voordat je spijt krijgt. Je verdient beter 💪🏽

En voor de mannen die dit lezen en zulke praktijken zien bij hun zoon, vriend, neef of in welke hoedanigheid dan ook: spreek je uit tegen niet integer gedrag. De schaamte rust op hen die de rust van vrouwen verstoren met valse beloftes. Hij die toekijkt en zwijgt, stemt toe. Doe het goede.

‏ما كان مقدرا لك سيأتيك ولو كان بين جبلين

وما لم يكن مقدرا لك لن يأتيك ولو كان بين شفتيك

© Stichting Haniya | Juli 2023

Deel dit artikel, kies je platform!

Leave a Reply